07| BarokkiKuopio 17-21.7.2019
07| BarokkiKuopio 17-21.7.2019

07| BarokkiKuopio 17-21.7.2019


BarokkiKuopio on savolainen vanhan musiikin festivaali, joka järjestetään joka vuosi heinäkuussa. BarokkiKuopio soi 17.-21.7.2019 teemalla urheus/urheilu. Luvassa on värikkään energistä ja huimapäistä musisointia kotimaisilta ja eurooppalaisilta huippumuusikoilta!


BarokkiKuopio – Musiikkia kaikilla kielillä

BarokkiKuopio on vanhaan musiikkiin paneutuva festivaali, joka järjestettiin gambisti Markus Kuikan aloitteesta ensimmäisen kerran vuonna 2005. Festivaaleja on siis takana jo kolmetoista! Tapahtuman taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 2017 alkaen cembalisti Matias Häkkinen ja yhteistyökumppaneina mm. Kuopion seurakuntayhtymä, Kuopion kaupunki ja Kulttuuriyhdistys Café Barock ry. BarokkiKuopion järjestäjänä toimii BarokkiKuopion kannatusyhdistys ry, jonka puheenjohtaja on Sanni Antikainen. BarokkiKuopiossa esiintyvät taiteilijat ovat kotimaisten vanhan musiikin ammattilaisten lisäksi Itä-Suomesta lähtöisin olevia tai täällä työskenteleviä muusikoita sekä mielenkiintoisia ulkomaisia nimiä.

Vanhan musiikin festivaalina BarokkiKuopio seisoo kahdella jalalla. Vasen jalka on vanhojen musiikkien esittäminen ns. alkuperäissoittimilla, mutta myös kaikilla muilla mahdollisilla ja mahdottomilla välineillä. Oikea jalka puolestaan on vanhojen soitinten käyttäminen kaikenlaisen uudemman, vanhemman, vakavamman ja kevyemmän musiikin esittämiseen. Molemmissa tapauksissa pyritään kuitenkin aina ottamaan huomioon eri aikakausien ja musiikin lajien oma henki ja omat lähtökohdat. Taiteellisen linjan sydämessä on ollut vanhan musiikin ydintoiminta, erityisesti jousisoittimet ja laulumusiikki sekä festivaalin pääosassa perinteiset konsertit. Kesästä 2017 alkaen tämän ytimen ympärille on kasvatettu uusia rönsyjä mm. elektronisen musiikin, kansanmusiikin ja nykymusiikin suuntiin. Laadukkaiden peruskonserttien lisäksi festivaali on levittäytynyt myös ulos kirkoista ja konserttisaleista Kuopion puistoihin, museoihin, kahviloihin ja ravintoloihin.

Lue lisää: http://www.barokkikuopio.com

Avainsanat

Tapahtumat

Kartta

Päivitetty: 22.07.2019

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori