10| Kuopion Vilimit 1.-4.10.2020
10| Kuopion Vilimit 1.-4.10.2020
10| Kuopion Vilimit 1.-4.10.2020
10| Kuopion Vilimit 1.-4.10.2020
10| Kuopion Vilimit 1.-4.10.2020

10| Kuopion Vilimit 1.-4.10.2020

Kuopion Vilimit järjestetään tänä syksynä jo 33.kerran. Tällä kertaa teemana on kauhu. Elokuvatapahtuman ajankohta on 1.-4.10.2020, syyslehtien jo kahistessa jalkojen alla, kummitusten pikkuhiljaa vallatessa lisää tilaa katukongien kuolleissa kulmissa.

Tapahtuman päänäyttämönä toimii Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27.

OHJELMA:

AVAJAISET torstaina 1.10. klo 18, Kuopion Tuomiokirkko

Avajaisia vietetään tällä kertaa kuitenkin toisin -Kuopion Tuomiokirkossa! Klassikkoelokuvasta saadaan nauttia kirkkourkujen komean kumun säestyksellä. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Tuomiokirkossa tiettävästi järjestetään elokuvaesitys.

AVAJAISELOKUVANA AJOMIES, KLASSIKKO 1920-LUVULTA
'Ajomies' (Körkarlen, ohj. Victor Sjöström, Ruotsi 1921) on yksi maailman arvostetuimmista mykkäelokuvista. Sjöströmin Ajomies oli mullistava ja aikaansa edellä sekä teknisesti että kerronnallisesti.
'Ajomies' luokitellaan usein kauhuelokuvaksi kuolema-aiheensa ja painajaismaisten näkyjensä vuoksi. Pohjimmiltaan teemana on silti kristillisyys kuten anteeksiannon ja katumuksen tärkeys. Ajomies on tunnetusti ohjaajamestareiden Ingmar Bergmanin ja Charlie Chaplinin suosikkielokuva, ja on toiminut innoittajana lukuisille myöhemmille elokuville.

ILLAN SOLISTINA URKUTAITEILIJA ESA TOIVOLA
Kuopion Tuomiokirkon elokuvakonsertti-illan musiikista vastaa urkutaiteilija Esa Toivola. Esa Toivola on tunnettu laaja-alaisesta eläytymisestään musiikissa ja on urkuimprovisoinnissa Suomen kärkinimiä. Esa Toivola on Tampereen Tuomiokirkon urkuri. Aiemmin hän on toiminut urkujensoiton opettajana Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä sekä Kangasalan seurakunnan kanttorina. 

Toivolan hienovireisen musiikin avulla nyt myös Kuopion Tuomiokirkon upea kirkkomiljöö sekä 100-vuotinen elokuvaklassikko saavat nivoutua saumattomaksi kokonaisuudeksi. Unohtukoon kiire, olkoon kokemus koskettava ja kollektiivinen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Huom. Korona-ajan yleisöohje: Kirkkoon voidaan ottaa maksimissaan 150 henkeä, istuminen tapahtuu joka toisessa penkkirivissä, 4 henkeä/penkkirivi.

Lue lisää täältä.

***

KAUHU-VILIMIT 1.-4.10., Kino Kuvakukko

Vilimit-elokuvatapahtuma tarjoaa satsin kauhugenren ohittamattomia klassikkoja lajin tyylikkäimmästä päästä, huumoria ohittamatta. Luvassa on elokuvaesitysten lisäksi myös ensiluokkaisia, yllätyksellisiä tekijävierailuja. 

Myös suositut “Live Cinema”-säestyskonsertit saavat jatkoa Kauhu-Vilimeillä. Muusikkovelhoja näkyvissä! 

Ohjelma julkistetaan 1.9.2020 tapahtuman verkkosivuilla.

Lue lisää: 
www.vilimit.fi
www.kuvakukko.fi


Tapahtuman järjestää Alueellinen elokuvakeskus ISAK ry, pääyhteistyökumppanina Kino Kuvakukko.

Kartta

Päivitetty: 26.08.2020

Vuorikatu 27
70100 Kuopio
www.vilimit.fi 

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori