Mualiman Navan Laidalla
Mualiman Navan Laidalla

Mualiman Navan Laidalla

Mualiman Navan Laidalla -juttusarjassa esitellään ihmisiä Mualiman Navalta ja sen laidoilta. Voit seurata juttusarjaa myös Kuopion torin Facebookissa sekä Instagramissa.

***Osa 1: Salla

"Kyllä se on leppoisa torifiilis mikä tuo torille. Täällä tulee käytyä useamman kerran viikossa. Mieleenpainuvimpia hetkiä ovat kansanjuhlat, kuten Iivon kultajuhlat toissakeväänä. Silloin keräännyttiin torille kuten lausahdus 'torilla tavataan' kuuluu."

***Osa 2: Jani

”Tämä on jo seitsemäs kertani Kuopiorockissa. Nyt lähdettiin pojan kanssa rokkiin, ja mennään katsomaan ainakin Ville Valoa & Agentsia. Kuopiorockista tekee erityisen se, että tapahtuma järjestetään hienolla paikalla Väinölänniemessä ja se on nimensä veroisesti rock-painoitteinen festari esiintyjäkattaukseltaan. Ei muuta kuin rokkia ja rakkautta!”

***Osa 3: Jukka

"Pikkupojasta asti olen käynyt torilla. Nykyään käyn keskustassa päivittäin, sillä olen osakkaana Kirjakauppa Rosebudissa, joka sijaitsee Kauppahallissa. Kesällä on mukava käydä kannustamassa KuPS:ia sekä pelaamassa frisbeegolfia Huuhanmetsässä. Kauneinta Kuopiossa on sataman alue sekä luonto. Rantaa on lähellä joka puolella, minkä vuoksi Kuopio tuntuu kuin saarelta."

***Osa 4: Isla

"Löysin hienon keppihevosen torin suurkirppikseltä kolmella eurolla. Olen kyllä käynyt ratsastamassa ihan oikealla ponilla ja hevosellakin. Kesällä on parasta olla kotona Kuopiossa Diego-koiran ja kavereiden kanssa, mutta odotan jo innolla syksyä, jolloin aloitan 2. luokan."

***Osa 5: Riku

”Missä sitä savolaispoika muuallakaan asuisi kuin Kuopiossa! Tämä on nyt neljäs kesäni Salmetar-laivan päällikkönä, mutta vesillä on tullut liikuttua jo 40 vuotta. Risteilykausi Salmettarella vie kesästä kuusi viikkoa, mutta vesillä kyllä viihtyy. Haaveissa olisikin hankkia oma vene.”

***Osa 6: Anu 19

”Toriletut ja -kahvit ovat mieleenpainuvia hetkiä täällä! Nyt olen vain ohikulkumatkalla katsomaan, onko sisustuskauppa auki, mutta käyn torilla kyllä silloin tällöin, esimerkiksi siskoni kanssa. Kuopiossa on muitakin hienoja alueita, kuten satama sekä Saaristokaupunki. Ne ovat myös kauniita kohteita valokuvata. Tänä kesänä yhdistänkin sekä kesätöitä että lomailua!”

***

Kartta

Päivitetty: 05.08.2019

Poikkeusaukioloajat

2019

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori