Aallonmurtajan kahvila-/ ravintolamyyntipaikka haussa!

01.04.2021

AALLONMURTAJAN KAHVILA-/RAVINTOLAMYYNTIPAIKKA

Haettavana kahvila/ravintolamyyntipaikka uuden Kuopion sataman aallonmurtajan eteläkärkeen. Alueelle on mahdollista perustaa kesäkauden toimiva tai ympärivuotinen kahvila-ravintola.

Toiminta
Uuden aallonmurtajan eteläkärkeen haetaan toimijaa tuottamaan laadukasta kahvila- ja/tai ruokaravintolatoimintaa. Tarjonnassa toivotaan korostuvan laadukkaat paikalliset tuotteet ja raaka-aineet sekä toiminnassa alueen eri asiakasryhmien huomioiminen. Myyntipaikalle on mahdollista hakea anniskeluoikeutta, mutta päätoiminnan tulee muodostua kahvilatuote ja/tai ruokamyynnistä.
 
Myyntikalusto
150 m2 kokoiselle vuokrattavalle alueelle voi sijoittaa noin 5m x10m kokoisen myyntipisteen ja korkeintaan 100 m2 kokoisen asiakasalueen. Myyntikaluston ja asiakasalueen tulee olla ulkoasultaan siisti ja vuokranantajan etukäteen hyväksymä. Myyntikalusto tulee poistaa alueelta talvikaudeksi, mikäli toiminta ei ole ympärivuotista.

Vuokra
Myyntipaikan hinta muodostuu myyntialueen koon, toiminnan keston sekä voimassa olevan torisäännön mukaisesti. Esimerkiksi 5m x 10m myyntipaikan vuokra on 554€/ kk
ja 100m2 asiakasalueen vuokra 1.108€/kk (sis. alv).
 
Myyntipaikalla on käytettävissä tarvittavat vesi, viemäri- ja sähköliitännät.
Vuokralainen vastaa sähköliittymän hankinnasta, käytetty vesi ja sähkö laskutetaan erikseen.
Vuokralainen vastaa mm. mahdolliseen anniskelulupaan tai muihin viranomaislupiin liittyvien velvoitteiden hoitamisesta omalla kustannuksellaan. Vuokrasopimus tehdään korkeintaan 1 vuoden määräaikaisena sopimuksena. Myyntitoiminnassa noudatetaan voimassa olevaa torisääntöä.
 
Hakemukset 
Haku on avoinna toistaiseksi ja paikka täytetään sopivan toimijan löydyttyä.
Hakemukset toimitetaan osoitteeseen: jari.piipponen@kuopionkeskus.fi
 
Hakemuksessa tulee kuvailla kahvilan/ravintolan toiminta-ajatusta sekä tuotetarjontaa. Lisäksi mukana tulee olla valokuva tai havainnekuva käytettävästä myyntikalustosta sekä asiakasalueesta mittoineen. Kirjallisen hakemuksen mukana on toimitettava rekisteröinti-ilmoitus merkinnästä arvonlisäverovelvolliseksi, ilmoitus eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta sekä verovelkatodistus. Ilmoitukset eivät saa olla kuukautta vanhempia.
 
Valinnat
Vuokralaisvalinnassa painottuu etenkin laadukas tuotetarjonta, aiempi kokemus ravintola/kahvilatoiminnasta, myyntipisteen ja asiakasalueen ilme sekä mahdollisuus palvella monipuolisesti alueella vierailevia ulkoilijoita, veneilijöitä ja matkailijoita. Vuokranantaja pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä tehdyt hakemukset. Sopimus on määräaikainen, eikä sitä ei voi siirtää tai alivuokrata toiselle.
 
 
Huomioitavaa
Alueelle rakennetaan vuoden 2021-2022 aikana sauna- ja ravintolarakennus, jonka rakennustyöt alkavat kesällä 2021. Rakennustyöt voivat aiheuttaa meluhaittaa alueella.

Vuokranantajalla on oikeus erillisten yleisötapahtumien aikaan rajata myyntialuetta tai vuokrata myyntipisteen ympäristöalue toiselle toimijalle erilaisten tapahtumien järjestämiseksi niin, että kulku voi väliaikaisesti vaikeutua. Vuokranantajalla ei ole velvollisuutta maksaa korvausta myyntipaikkojen tarvittavasta siirtämisestä.
 
Lisätietoa
Jari-Pekka Piipponen, jari.piipponen@kuopionkeskus.fi
p. 044 373 4887
 Arkisto

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori