Elonkorjuujuhlilla monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille!

19.08.2019Elonkorjuujuhla Kuopion torilla 23.-24.8.2019

Elonkorjuujuhlaa vietetään nyt jo 21. kerran Kuopion kauppatorilla. Torilla on kahden päivän ajan iloista markkinatunnelmaa, paikan päällä nautittavia ja kotiin vietäviä satokauden herkkuja sekä ohjelmaa kaikenikäisille. Tapahtuma on avoinna perjantaina klo 9-17 ja lauantaina klo 9-16.
 

Elonkorjuujuhlat tuovat maaseudun kaupunkiin

Elonkorjuujuhlilla pääsee tutustumaan maaseudun eläimiin ja työkoneisiin sekä nauttimaan musiikki- ja tanssiesityksistä. Elonkorjuujuhlille saapuu runsain mitoin satokausiruuan tuottajia ja myyjiä, sekä ajankohtaisia ja teemaan liittyviä näytteilleasettajia. Satokauden ostokset voi tehdä näppärästi torilta – tarjolla on luomua, lähiruokaa, suolaisia ja makeita leivonnaisia, liha-makkara- ja elintarvikevalmisteita, kukka- ja puutarhatuotteita sekä käsitöitä ja kotitaloustarvikkeita.

Perjantain satokatsauksessa kuullaan maaseudun kuulumiset. Esillä on myös maaseudun erilaiset ammatit sekä etenkin perheen pienimpiä kiinnostavat työkoneet ja eläimet. 

 

Monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille

Perjantaina torille saapuu koululaisia vastaanottamaan koulurauhan, jonka julistaa tänä vuonna Tubettajat Niko ja Santtu. Juontajana toimii draamakasvattaja Anni Marin. Koulurauhan julistamisen yhteydessä lavalla esiintyvät Kuopion Reippaan Voimistelijat, Kuopion Sirkus, Block Buster ja Pohjantien koulun 3.-4. musiikkiluokat.

Elonkorjuujuhlassa koululaisilla ja lapsilla on mahdollisuus osallistua Seppo.io pelin pelaamiseen. Seppo.io on oppimisympäristö ja nettipelialusta, jossa pelilautana toimii valitun alueen kartta. Torilla on valittavana erilaisia teemapolkuja, joissa suoritetaan aiheeseen liittyviä tehtäviä. Jokaiselle polulle on omat koodit, joista peliä pääsee pelaamaan.

Lauantaina perheen pieniä on ihastuttamassa suloiset ponit klo 11-13, tarjolla poniratsastusta ja -ajelutusta (hinta 2€). Kuopion Alueen kaverikoiratoimintaan & Kaverikoiriin voi tutustua klo 13-15 lasten leikkipaikan lähettyvillä, josta löytyy myös Kauppahallin Hallitonttu Hiliman pinssipaja, jossa lapset saavat tehdä oman pinssin klo 10 alkaen. Kukkapuoti Pioni&Poimulehden työpajassa on mahdollista valmistaa hiuskoru tai rintakukka (hinta 5€) pe klo 9-17 ja la 10-14. Lauantaina torilla on tarjolla myös Taikuri Tapio Salomaan lähitaikaa klo 12-15Lauantain aikana Puijonkadulla voi tutustua myös poliisin työhön ja turvavyösimulaattoriautoon.

Olonkorjuutorilla Kuopion alueen yhdistykset ja järjestöt esittelevät toimintaan ja ajankohtaisia aiheita. 

 

Livemusiikkia ja tanssiesityksiä

Torilavalla nähdään kahden päivän ajan monipuolisesti tanssi- ja musiikkiesityksiä. Elonkorjuujuhlassa esiintyy mm. Kuopion Reippaan Voimistelijat, 50- ja 60-luvun kotimaisia iskusäveliä esittävä Maitolaiturin Tytötlaulaja-lauluntekijä Simeoni Julkunen sekä vuoden 2019 katusoittaja Markus Petsalo. Elonkorjuujuhlan päättää lauantaina torilavalla klo 15 esiintyvä Kansalaisopiston Kuopio Big Band. Tapahtuman juontana toimii Olavi Rytkönen.

 

Savonmaan Mestarilypsäjä -kilpailu

Yksi Elonkorjuujuhlan vetonauloista on jälleen lypsykilpailu, jossa kisataan mestarilypsäjän tittelistä. Kilpailun osanottajina nähdään tänä vuonna mm. Kuopion Saanan Pekka Laasonen ja Kauppahallin Hallitonttu Hilima. Lypsykilpailua voi seurata torilavalla lauantaina klo 11.30 alkaen.

 

Sataman Yö & SATOA Kuopio Food Festival

Perjantaista sunnuntaihin vietetään Sataman Yö tapahtumaa, jolloin Suomen Tivoli vierailee Satamatorilla. Tivoli avoinna pe 16-24, la 14-24 ja su 12-19.

Viikonlopun aikana Kauppakadulla ja Puijonkadulla nautitaan myös SATOA Kuopio Food Festival -katuruokatapahtuman herkuista pe 11-21 & la 11-20.
 

Elonkorjuujuhla on osa Kuopio Juhlii! Tapahtumaa. Elonkorjuujuhlassa mukana myös MTK Pohjois-Savo, Savon ammattiopisto, YläSavon ammattiopisto, Metsäkeskus, Luonnonvarakeskus, Savonia amk, Maaseutuammattiin ry, Savon Martat, Kuopion Kaupunki, Poliisi, Maa- ja Kotitalousnaiset ym.

 

Katso koko ohjelmahttp://www.kuopiontori.fi/liike/08-elonkorjuujuhla-23.-24.8.2019

 

Lisätietoja:

Elonkorjuujuhla
Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.
Milja Hirvonen p. 044 7226074
Jari-Pekka Piipponen p. 044 373 4887
Johannes Teppo p. 044 718 5146

Satoa Kuopio Food Festival
Marja Niskanen / Pro Agria Pohjois-Savo ja Maa- ja kotitalousnaiset, p. 0400 905 782

Koulurauhan julistus
Jonna Forsman / Kuopion kaupunki p. 044 718 2468

Kuopio Juhlii!
Anja Lappi/ Anya Production, p. 040 5383 823

Arkisto

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori