Jäänveistoa Kuopiossa 19.-20.2.2020

15.02.2020Jäänveistoa torilla v.2018. Kuva: Vicente Serra


JÄÄNVEISTOA KUOPIOSSA 19.-20.2.2020

Kansainvälinen jäänveistoryhmä saapuu alkuviikosta Kuopioon luomaan upeita jääveistoksia torille ja Kuopion lähiympäristöön. Jääveistosten teema rakentuu tänä vuonna Kuopion talven ja luonnon ympärille.

Jäänveistäjinä toimii Roman Petrov Jakutiasta, Lkhagvadorj Dorjsuren ja Tsogbadrakh Bazarragchaa Mongoliasta sekä Aleksandr Savinov Jekateriburgista. Mukana on myös kuopiolainen jäänveistäjä Jussi Miettinen. Kaikki veistäjät ovat kansainvälisesti palkittuja ja arvostettuja jäätaiteilijoita, ja he ovat vierailleet Suomessa aikaisemminkin.

Jääveistokset valmistuvat viimeistään torstain 20.2. aikana, jolloin ne tullaan valaisemaan erivärisin LED-valoin. Veistokset ovat ihasteltavissa niin kauan kuin säät sallivat. Tapahtuma on osa Jäälinna ry:n Suomen jäänveistokiertuetta, jonka aikana veistoksia rakentuu kuudelle paikkakunnalle, mukaan lukien Savonlinnan Jäänveiston SM-kilpailut Olavinlinnassa.


Jääveistoksia Kuopion ympäristössä

Upeita jääveistoksia ja niiden rakentamista voi käydä katsomassa myös torin ulkopuolella Kuopion Saanalla, Puijon tornin juurella, Finland Ice Marathonin yhteydessä matkustajasatamassa sekä Original Sokos Hotel Puijonsarven edustalla keskiviikon ja torstain aikana.

Tapahtuman järjestää Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.
Järjestelyissä mukana Jäälinna ry. sekä Puijon Latu ry.

Arkisto

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori