Kalakukkokisan 2021 voittajat selvillä!

22.01.2021

Kalakukkokisan 2021 voittajat selvillä!Kalakukon leivonnan SM-kilpailut 2021 käytiin perjantaina 22.1.2021 Kauppakeskus Minnassa yleisöltä suljetuin ovin. Kilpailussa oli kolme sarjaa, joihin saapui yhteensä 20 kilpakukkoa. Mukana oli perinteisen kalakukon yritys- ja kotileipurisarjat sekä innovatiivinen Juhlakukko -sarja. 

Kukkoja oli tuomaroimassa tänä vuonna Savon Marttojen Heta Nykänen, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Marja Niskanen, toimittaja Seppo Kononen, Savonia-ammattikorkeakoulun lehtori Anne-Mari Heikkinen, Minna Canthin talo ry:n Anja Lappi-Hautamäki sekä Kuopion kaupungin Markku Lind, joka on ollut mukana järjestämässä ensimmäisiä Kalakukkokilpailuja jo parikymmentä vuotta sitten. 

Kalakukon leivonnan SM-kilpailujen voittajat 2021:

YRITYSSARJA:

  1. SIJA: Jussin Ahvenkukko
  2. SIJA: Kalakukkoleipomo Irene Partanen
  3. SIJA: YkkösherkkuKOTILEIPURISARJA:

        1. Sija: Kirsti Rytkönen
JUHLAKUKKOSARJA: 

        1.Sija: Merja Ruotsalainen
Yrityssarjan voittajakukko oli maulta ja rakenteeltaan suuhun sopivan täyteläinen, jota kaunisti myös sen täydellinen ulkomuoto. Kotileipurisarjan voittajakukko oli mallikukko, jossa oli juuri sopivasti ulkonäköä, rakennetta, kerroksia sekä rasvaa ja suolaa, jotka kruunasivat kokonaisuuden. Juhlakukkosarjan voittajakukko oli minikokoinen kalakukon muna pyrstöllä. Uudenlainen ja hauska kukko ilahdutti tuomariston mahtavalla idealla ja toimivalla kokonaisuudellaan. 

Jokaisen sarjan voittaja sai palkinnoksi 100€ lahjakortin, kunniakirjan sekä ilmaisen myyntipaikan seuraaville Tammimarkkinoille. Onnea voittajille ja suurkiitokset kaikille kisaan osallistuneille!

Kilpailun järjesti Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.

 Arkisto

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori