Kalakukkokisan voittajat selvillä - Tänä vuonna kotileipureita mukana huomattavan suuri määrä

24.01.2020


Kuva: Vicente Serra

Kalakukkokisan voittajat selvillä - Tänä vuonna kotileipureita mukana huomattavan suuri määrä
 
Kalakukon leivonnan mestaruuskisoihin osallistui tänä vuonna kaiken kaikkiaan 26 kilpakukkoa. Osallistujien määrä lähes tuplaantui viime vuodesta.

Kukot jakautuivat kolmeen kilpasarjaan: yrityssarja, kotileipurisarja ja Juhlakukko- innovaatiosarjaan. Kukkoja oli tuomaroimassa kuopiolainen kalakukkomestari Kirsti Rytkönen, Savon Marttojen Anne Matilainen, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Sanna Louna, toimittaja Seppo Kononen, Savonia-ammattikorkeakoulun Jenni Lappi sekä Kuopion Klubin Janne Tirri.

Yrityssarjan voittajaksi kruunattiin tänä vuonna Ykköskukon erittäin täyteläinen ja kaunis kukko, jonka onnistunut ulkonäkö ja mehevä maku ratkaisi tässä kisassa voiton.Toiseksi sijoittui Kalakukkoleipomo Hanna Partasen Ahvenkukko ja kolmannelle sijalle tuli Kuopion Perinnetuote Oy perinteitä vaalivalla kukolla jossa oli hyvä suutuntuma. Kaiken kaikkiaan yrityssarjan kisa oli hyvin tasaväkinen - Kilpailun perusteella voidaan todeta että perinteinen kalakukkoperinne voi leipomoissa hyvin.
 
Kotileipurisarjan voitti Arja Mustonen-Rautiaisen ahvenkukko, jonka kehuttiin olevan kuin kalakukon mallikappale. Juhlakukko -innovaatiosarjaan pystyi osallistumaan makealla tai suolaisella leivonnaisella. Sarjaan osallistui 10 hyvin erilaista kukkoa; yksi näistä oli makea kukko, mukaan mahtui myös muutama kasvis- ja lihakukko sekä perinteisiä mutta juhlavampia kalakukkoja. Osan koristeluun oltiin käytetty huomattavasti aikaa sekä taitoa ja lopputulos oli upea. Juhlakukko – sarjan voitti Merja Ruotsalaisen makea mustaherukka juhlakukko.

Jokaisen sarjan voittaja sai palkinnoksi 100€ lahjakortin, kunniakirjan, Mualiman Napa kahvia sekä komean karvalakin. Onnea voittajille ja suurkiitokset kaikille kisaan osallistuneille! 

Tapahtuman järjestelyistä vastasi Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.
 Arkisto

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori