Kuopion kauppatori palvelee myös kesäiltaisin

12.07.2018

Kuopion kauppatori palvelee myös kesäiltaisin


Tänä kesänä iltamyynnissä on mukana noin 15 torikauppiaista, jotka palvelevat asiakkaita torilla arkisin klo 18 saakka. Pidennettyjen aukiolojen ansioista marjat, satokasvikset ja kesäiset tekstiilit ehtii hakea torilta työpäivän päätteeksi ja kahviloiden ja ravintoloiden antimista voi nauttia vielä ilta-auringon lämmössä. Iltamyyntiin osallistuvilla yrittäjillä on mahdollisuus jättää myyntikalusto torille yöksi. Kesätori palvelee arkisin klo 7-18 ja lauantaisin klo 7-15, iltamyynnillä on säävaraus.

Uusi Craft & Design Kesäkoju tarjoaa kierrätys- ja designtuotteita 

Kuopion kauppatorilla on kesän aikana aloittanut toimintansa uusi Craft & Design Kesäkoju, josta löytyy Hanna Taskisen Huopaherkut- sekä Katariina Haapalaisen Daiga Daiga Duu -nimellä valmistettavia tuotteita. Daiga Daiga Duun kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita sekä Huopaherkkujen käsinhuovutettuja töitä on aiemmin voinut löytää Kuopion kivijalkamyymälästä sekä Pikku Pietarin torikujalta, mutta ajatus vieläkin keskeisemmästä sijainnista sai Taskisen ja Haapalaisen kokeilemaan myyntitoimintaa torilla. Näin syntyi käsityö- ja designtuotteiden oma Kesäkoju. Ero kivijalkamyymälän ja torimyynnin välillä on ollut huomattava, sillä torilla ollaan jo valmiiksi ihmisten äärellä, eikä ympärillä ole koskaan hiljaista.

Torin suurkirppiksillä kauppa käy 

Touko- ja kesäkuun suurkirppikset ovat tuoneet torille jälleen satoja myyjiä ja tuhansia ostajia. Suosituille kirppiksille on mahdollista varata pöytä- tai takakonttikirppispaikka, tai tulla myymään ilman paikkavarausta omalla pöydällä tai viltillä. Torin pöytä– ja autopaikoille vaaditaan varaus etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti. Seuraavat torin suurkirppikset järjestetään heinäkuussa 15.7. ja elokuussa 13.8. klo 7-15.

Kaupankäyntiä leikin lomassa perheen pienimmille 

Kuopion torilla myös lapset pääsevät harjoittelemaan kaupankäyntiä kesäkeskiviikkoisin suosituilla Lasten Lelukirppiksillä. Aikaisempien vuosien tapaan lapsilla on mahdollisuus myydä ilmaiseksi omia leluja, kirjoja ja vaatteitaan yksin tai aikuisen avustamana. Kirppisten yhteydessä torilla järjestetään mukavaa puuhaa ja koettavaa lapsille. Kesäkuun ajan torilla on päässyt ajelemaan polkuautoilla ja osallistumaan Kuopion Perheentalon ohjattuun toimintaan. Heinäkuussa lelukirppisten yhteydessä on luvassa Kennelliiton kaverikoirien rapsuttelua, Kuopion 4h-yhdistyksen nuorten järjestämää leikkimielistä kilpailua sekä Kuopion Raviradan ponipäivä suositun poniajelutuksen ja -ratsastuksen kera. Lasten Lelukirppis järjestetään torilla Veljmies -patsaan lähellä joka keskiviikko kello 10-14 elokuun alkuun saakka. Kirppis toimii säävarauksella.

Siskotytön aukiosta katutaiteen estradi 

Siskotytön aukio on saanut uutta ilmettä Miia Miettisen maalaaman katusoittohenkisen teoksen myötä. Teos luo torille oman katutaiteen kulmauksen, jossa esiintyviä taiteilijoita ja artisteja Kuopion keskustan kehittämisyhdistys tukee kesän aikana ns. pohjakassalla. Kuopion torin 200v. juhlavuoden tuettavat esitykset voivat olla tanssia, musiikkia, laulua tai esimerkiksi katuteatteria.

Lisätietoja esiintymisestä, myyntipaikoista ja mahdollisuuksista järjestää esimerkiksi tapahtuma torilla antaa torivalvoja Johannes Teppo p. 044 718 5146.

***

Lisätietoja:
Kuopion keskustan kehittämisyhdistys ry.

Johannes Teppo, torivalvoja 
torivalvoja@kuopionkeskus.fi 
p. 044 718 5146 

Emma Saramäki & Milja Hirvonen 
toimisto@kuopionkeskus.fi 
p. 044 722 6074Arkisto

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori