Syysloman päättää upea tapahtumaviikonloppu!

17.10.2018

Tori200v tapahtumassa avataan uusi lasten leikkipaikka torille ja hierotaan hevoskauppoja

Tori200v. tapahtuma on osa Kuopion kauppatorin juhlavuoden viettoa ja se rakentuu tänä vuonna perinteisten Syysmarkkinoiden oheen. Kuluneen vuoden aikana Kuopion keskustan kehittämisyhdistys ry. ja Kuopion kaupunki ovat toteuttaneet torille erilaisia tempauksia ja kuopiolaisten toivomia uudistuksia. Yksi suurimmista uudistuksista on kauan toivottu lasten leikkipaikka, jonka avajaisia vietetään tapahtumassa lauantaina 20.10.2018. Tori200v tapahtuman teema vie kuitenkin ajassa taaksepäin aikaan, jolloin nykyisen kauppatorin alue toimi hevoskaupan areenana.
 
Lauantaina 20.10. tapahtuma avataan Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhosen juhlapuheella klo 10, jonka jälkeen lavalla nähdään 1800- luvun muotia, tori200v videonäytöksiä, Kuopion Rytmipoikien keikka ja lopuksi klo 13.30 alkaen virittäydytään Citypörssin torihuutokauppaan. Huutokaupan ohessa hintaa haetaan myös paikallisten yritysten hyväntekeväisyyshuutokauppaan lahjoittamille elämyspaketeille ja tuotteille. Tori200v. hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotteiden myyntituotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan kuopiolaisille lapsiperheille HOPE ry:n kautta.

Suomenhevonen ja hevoskauppa palaavat torille

Tapahtumassa pääsee tutustumaan erityisesti suomenhevosiin. Torilla on esittelyssä tamma ja varsa sekä myynnissä kolme hieman eri käyttötarkoituksiin soveltuvaa hevosta. Omistajat esittelevät hevosia päivän aikana niiden omissa aitauksissa.  Päivän aikana voi osallistua hevosenhoitoon, kun paikalle saapuu Tori200v. juhlahevoseksi yleisön avustuksella valmisteltava lempeä suomenhevonen Vincent Lax eli Vinski. Torin ympäristössä pääsee myös ajelemaan upealla juhlavossikalla sekä perheen pienimmät ratsastamaan pikku poneilla. Torille rakentuu lisäksi kepparirata, jolla voi kokeilla oman tai lainakepparin hyppytaitoja.  Tapahtumassa on tarjolla paitsi tietoa hevosharrastamisesta sekä alan koulutusvaihtoehdoista.

Torin uuden leikkipaikan avajaiset 

Torin uuden lasten leikkipaikan avajaisiin saapuu aivan erityinen vieras - Uppo-Nalle ystävineen. Uppo-Nalle teema näkyy myös uuden leikkipaikan välineissä ja ilmeessä. Leikkipaikan läheisyydessä lapsia ja vanhempia liikuttaa klo 10-14 välillä Kaupungin Suurin Temppurata, joka rakentuu Puijonkadun ja Kauppakadun risteykseen.
 
Muiston itsestään torin 200-vuotis juhlilla voi käydä ikuistamassa Vintage Kuopio valokuvauspisteellä, josta  löytyy kuvausrekvisiittaa ja entisajan asuja. Paikalla osan päivästä on myös ammattivalokuvaaja Marko Paakkanen. 

Lue lisää Tori200v ohjelmastä täällä: http://www.kuopiontori.fi/liike/10-tori200v-juhlat-20.10.2018
 

Syysmarkkinoilla mukana ennätysmäärä kauppiaita

Syysmarkkinoilla on tänä vuonna mukana ennätysmäärä kauppiaita. Syysmarkkinoiden ajankohtaa siirrettiin viime vuonna tehdyn kauppiaskyselyn pohjalta arkipäiviltä viikonloppuun ja samalla markkinakalenteriin sopivammaksi ja osaksi syyslomaviikkoa. Ajankohdan muutos ja Tori200v ohjelma onkin saanut kauppiaat mukavasti liikkeelle ja torille odotetaan lähes sataa kauppiasta, joka määrältään hipoo jo Tammimarkkinoiden kokoluokkaa. 

Tutustu Syysmarkkinoihin osoitteessa: http://www.kuopiontori.fi/liike/10-syysmarkkinat-19.-20.10.2018Juhlahumua ja huipputarjouksia myös keskustan liikkeissä, kahviloissa ja ravintoloissa

Kuopion keskustan liikkeissä ollaan mukana torin juhlatunnelmissa, kun viikonvaihteessa käynnistyy liikkeiden oma ostoskampanja Hilipeet Pilleet. Kampanjan aikana keskustan Hilipeiss liikkeissä on luvassa huipputarjouksia, arvontaa, ohjelmaa ja yllätyksiä asiakkaille.

Katso mukana olevat liikkeet, ohjelma ja tarjoukset osoitteestahttp://www.kuopiontori.fi/liike/10-hilipeet-pilleet-ostostapahtuma-19.-20.10.2018

Muista myös kuponkiedut, jotka kannattaa napata ostoksille mukaan ViikkoSavon välistä!
Tutustu ViikkoSavon näköislehteen täällä.
Arkisto

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori