Tammimarkkinoilla kisataan kalakukko-mestaruudesta!

09.01.2018

TAMMIMARKKINAT
Kuopion kauppatorilla 26.-27.1.2018
klo 8-18

Tammimarkkinat muodostavat yhden tärkeimmistä talvitapahtumista kuopiolaisille. Tammimarkkinoiden suosituimpia tuotteita ovat viipurinrinkelit, erilaiset säilykkeet ja elintarvikkeet, puu- ja käsityöt sekä talviajan lämpimät vaatteet ja asusteet. 
Tammimarkkinoiden yhteydessä kisataan jälleen Suomen parhaan kalakukkoleipurin tittelistä sekä kehitellään uusia makumaailmoja Juhlakukko-innovaatiosarjassa.

KALAKUKON LEIVONNAN SM-KILPAILU JA JUHLAKUKKO-INNOVAATIOSARJA
Kalakukon leivonnan SM-kilpailu järjestetään Tammimarkkinoiden yhteydessä perjantaina 26.1.2018.

Kalakukon leivonnan SM-kisan lisäksi on mahdollisuus osallistua Juhlakukko-innovaatiosarjaan. Juhlakukon leivonnassa voi vapaasti käyttää luovuutta ja mielikuvitusta! Leipomus voi olla joko makea tai suolainen, esimerkiksi mustikkakukko tai jotain aivan uutta. Arviointikriteerit molemmissa sarjoissa: maku, rakenne ja ulkonäkö. Juhlakukko- sarjassa lisäpisteitä luovuudesta ja rohkeudesta.

Osallistumisohjeet
Kilpailusarjat on avoimia sekä ammattimaisille toimijoille että kotileipureille. Osallistu kisaan tuomalla omaan tyyliisi valmistettu kukko Kuopion kaupungintalolle pe 26.1.2018 klo 8-9 välillä. Jätä kukon oheen kirjekuori, josta löytyy yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero) ja leipomuksen raaka-aineluettelo.

Jokaisen kilpasarjan voittaja saa paitsi mainetta ja kunniaa, myös 100 euron lahjakortin, komean kunniakirjan sekä ilmaisen markkinamyyntipaikan seuraaville Tammimarkkinoille.  Voittajat julistetaan torilla perjantaina klo 14.00.

***

Tammimarkkinat on yksi maamme suurimmista talvimarkkinatapahtumista. Kuopion talvimarkkinat -tapahtumaa on järjestetty vuosittain 1800-luvulta lähtien ja se edustaa Suomen vanhimpia markkinaperinteitä.

Myyntipaikkavaraukset ja tiedustelut:
Torivalvoja, p. 044 718 5146

Markkinatapahtuman järjestelyistä vastaa
Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.Arkisto

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori