10| ANTI Contemporary Art Festival 27.10.-1.11.2020
10| ANTI Contemporary Art Festival 27.10.-1.11.2020

10| ANTI Contemporary Art Festival 27.10.-1.11.2020

19. ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään Kuopiossa 27.10.-1.11.2020

“Tehdään jotakin, mikä on ollut kovin vaikeaa tänä vuonna: kokoonnutaan yhteen. Tehdään niin samalla tiedostaen, että monet ihmiset ympäri maailmaa eivät pysty tällä hetkellä samaan, että me olemme onnekkaita, koska meille se on mahdollista, ja arvostamme kokemusta uudella tavalla – olemmehan muillakin elämänalueilla oppineet, ettei yksinkertaisia nautintoja kannata pitää itsestäänselvyyksinä. Ei sillä, että ANTI-festivaali olisi yksinkertainen: se on monimutkainen, intensiivinen, tuhti ja aromaattinen nautinto niille, jotka suosivat täysin poikkeuksellisia makuja,” sanovat taiteelliset johtajat Johanna Tuukkanen ja Gregg Whelan.

Festivaali on luonnollisesti suunniteltu niin, että kaikki turvallisuuden kannalta oleelliset seikat otetaan huomioon.

Tämän vuoden ANTI-festivaali on osa Kuopion European Region of Gastronomy 2020-2021 -juhlavuotta, jota koordinoivat ProAgria Itä-Suomi, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, Savonia-ammattikorkeakoulu, ja festivaalin teemana on ruoka.

Ruoka on henkilökohtainen, yksityinen, vahvasti sosiaalinen, julkinen, poliittinen aihe; se puhuttelee teollisuutta ja tuotantoa sekä mikrotason, paikallista, kansallista ja kansainvälistä taloutta ja ekosysteemejä; se on yhtä aikaa globaali ja kotimainen.

Festivaaliohjelmisto lähestyy ruokaa provokatiivisista ja ainutlaatuisista näkökulmista. Projektit vaihtelevat intiimeistä yhteisöllisiin, meille avautuu ikkuna tuntemattomien elämään ja saamme tilaisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Syömme yhdessä, ajattelemme yhdessä, kävelemme yhdessä, ja olemme yhdessä tavalla, joka ei ole ollut pitkään aikaan mahdollista.

Lue lisää: www.antifestival.com

***

ANTI - Contemporary Art Festival on kansainvälinen nykytaidefestivaali, joka keskittyy julkisiin tiloihin tehtyihin paikkasidonnaisiin teoksiin. ANTI-festivaalilla esitetään nykyhetken mielenkiintoisimpien ja innovatiivisimpien taiteilijoiden live art-, ääni-, ja kuvapohjaisia sekä tekstiin perustuvia teoksia. Kuopiossa järjestettävä ilmainen festivaali tarjoaa ainutlaatuisen kohtaamispaikan taiteilijoille ja yleisölle, jotka ovat kiinnostuneita arkipäivän tiloja luovasta ja muokkaavasta taiteesta.

 

Avainsanat

Tapahtumat

Kartta

Päivitetty: 02.12.2020

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori