HyggeBro
HyggeBro
HyggeBro
HyggeBro
HyggeBro

HyggeBro

Kuopiolaiset veljekset, Antti ja Mikko Kärki avasivat syyskuun 2017 lopussa ravintola HyggeBron Kuopion ydinkeskustaan, kauppakeskus Aapelin toiseen kerrokseen. Ravintolasta löytyy laaja valikoima eri kahveja, suolaisia ja makeita kahvileipiä, runsas lounasbuffa, illalla oma ruokalista sekä lauantaisin brunssi.

Antilla on pitkä tausta yrittäjänä, joista viimeiset 10 vuotta ravintola-alalta muun muassa Freda Cafe&Lunchin ja Cafe Valkean yrittäjänä. Pari vuotta sitten heräsi ajatus uudesta ravintolasta, jossa ei olisi toimitilaan liittyviä rajoituksia aukioloajoista tai ohjelmasta. Pitkän taustatyön päätteeksi veljekset saivat vihdoin liiketilan parhaalta paikalta, jonka suurista ikkunoista tulvii valoa ja maisemana on Kuopion tori. Mikolla on vahva osaaminen ja kokemus rakennusalalta ja Antin houkuttelemana hän hyppäsi uusiin kuvioihin ravintolan omistajaksi. Mikon käsialaa ovat ravintolan puiset rakenteet ja pinnat, jotka valmistuivat kesän 2017 aikana. Keittiön päällikkönä toimii ravintola-alan ammattilainen Kimmo, joka värvättiin mukaan kesällä veljesten huomattua, etteivät yrityksen pyörittämiseltä ehdi enää hoitaa keittiöhommia yksin. Yrittäjillä on selkeä työnjako: Mikko hoitaa juoksevat asiat ja huoltohommat ja Antti pitää huolta salin puolesta.

Ravintola on nimensä mukaisesti Hygge, eli kotoisa paikka, jossa tarjoillaan suoraviivaista ja herkullista kotiruokaa niin lounaalla kuin iltaisinkin. Lounas on tarjolla arkisin klo. 10.30-14 ja neljän jälkeen voi tilata listalta. Lisäksi tarjolla on viinejä ja oluita sekä muita ruokajuomia. Ruokien makumaailma myötäilee samaa hyggeilyä, kun valikoimassa on paljon tuttuja makuja lihapullista uuniperunoihin. Ravintolaan kannattaa tulla arki-iltaisinkin, listan kalleimman annoksen ja lasin viiniä saa kahdella kympillä. Yrittäjät korostavatkin arkilomailua, miksi pitäisi elää vain viikonloppuja varten, kun lomafiiliksen voi saada tiistainakin? Kaksi viikkoa toiminut ravintola on saanut erinomaisen vastaanoton, mistä yrittäjät ovat todella iloisia.

Haasteina yrittäjät näkevät työn rytmityksen sekä ainaiset liiketoiminnan kysymykset; kun on isot kustannukset ja paljon henkilökuntaa, toiminta on kuitenkin pidettävä kannattavana. Veljesten kesken vallitsee syvä luottamus toiseen ja asiat puhutaan aina suoraan. Parhaat puolet yrittäjyydessä ovat vapaus tehdä asiat omalla tavalla ilman rajoitteita sekä itsensä toteuttaminen ja luovuuden käyttäminen, kun kukaan ei sano miten asiat pitää tehdä. Ikkunoista avautuvat maisematkaan eivät ole pahitteeksi!

AUKIOLOAJAT

Iso puoli:
Ma-to klo 09-20
Pe klo 09-21
La klo 10-21

Uusi puoli LAB:
Ma-to lounaalla
Pe-la klo 11-23

Kartta

Päivitetty: 21.02.2020

Kauppakatu 28
70110 Kuopio
info@hyggebro.fi
www.hyggebro.fi

Aukioloajat

MA9.00 - 20
TI9.00 - 20
KE9.00 - 20
TO9.00 - 20
PE9.00 - 23
LA10.00 - 23

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori