Kahvila Kantti
Kahvila Kantti
Kahvila Kantti
Kahvila Kantti
Kahvila Kantti

Kahvila Kantti

Pariisilaisen kulinaristin mummola Savossa

Kesällä 2021 aukesi Kantti: Kuopion museon, pääkirjaston ja kahvilan yhteinen kokonaisuus, tiedon ja tarinoiden kortteli.

Kantin auetessa koko henkilökunta oli lähtenyt uusiin haasteisiin sillä varsinaista kahvilakokemusta ei ollut, mutta se ei ole haitannut. Ensimmäisenä kesänä Kantti on saanut paljon hyvää palautetta, ja vieraskirja on täyttynyt ihanista viesteistä positiiviselle henkilökunnalle. Kahvilassa kaikki osallistuvat yhteisesti kaikkeen; yhdessä on enemmän.

Kahvila Kantissa on haluttu säilyttää paikan historiaa. Luonnon valo tulvii sisään suurista ikkunoista, jotka olivat vanhoina aikoina vapaapalokunnan entisiä kaariovia, joista palomiehet lähtivät liikkeelle hevosten vetäminä. Kahvila toimii yhteistyössä pääkirjaston ja museon kanssa, ja kahvilan tiloissa on vuokrattavissa kokoustila. Kantista tilaa kätevästi tarjoilut kokouksiin aukioloaikojen ulkopuolellakin.

Ravintolamestareiden ylläpitämä kahvila tarjoilee pikkupurtavaa kahvitteluun ja arkisin raikasta lounasta. Suosikiksi kahvin tai vaikkapa luomuteen rinnalle on noussut herkullinen valkosuklaa-karpalo-korvapuusti. Päivittäin vaihtuva lounas koostuu keitosta ja runsaasta salaatista, johon valittavissa täyte kahdesta vaihtoehdosta. Kantissa suositaan paikallista ja yhteistyötä tehdäänkin paljon lähituottajien kanssa: kahvia Record Coffee Companylta Kuopion satamasta, panimoilta runsas juomavalikoima ja lihatuotteita Iisalmesta. Tuoreista raaka-aineista saadaan koottua sesongeittain vaihtuvia suosikkeja. Kantti tarjoilee aivan kaikille: lapsien oma Mammutti -jäätelöannos on saanut nimensä museon vetonaulasta, ja erityisruokavalioihin sopivia herkkuja on tarjolla päivittäin.

Kahvila Kantti on mukana “Luomua” -luomuohjelmassa. Portaittain etenevässä ohjelmassa ravintolat ja kahvilat voivat asteittain lisätä luomutuotteiden määrää, ansaita enemmän tähtiä ja välittää asiakkaille sitoutumisestaan luomuun. Kantissa, käytetään myös ekokompassia: vastuullisuutta ja kiertotalouden periaatteita vaalitaan esimerkiksi hyödyntämällä oma hävikki, kierrättämällä ja käyttämällä biohajoavia take away -pakkauksia.
Tervetuloa herkuttelemaan pariisilaisen mummolaan, jossa ollaan asiakasta lähellä!

Kartta

Päivitetty: 07.09.2021

Aukioloajat

MA9 - 17
TI9 - 17
KE9 - 19
TO9 - 17
PE9 - 17
LA10 - 17
SU10 - 17

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori