Kino Kuvakukko
Kino Kuvakukko

Kino Kuvakukko


KUVAKUKON HISTORIAA

1930-luvun lopulla Kuopion maalaiskunta rakennutti Vuorikadun ja Maljalahdenkadun kulmaukseen uuden rakennuksen kunnanvirastolleen. Rakennuksen suunnitteli maineikas funkkis-arkkitehti Eino Pitkänen. Taloon rakennettiin myös tila elokuvateatterille, jonka vuokrasi Finnkinoa edeltänyt elokuvateatteriyhtiö Kinosto. Uuden elokuvateatterin nimeksi kaavailtiin alkuun Bio Kalakukkoa, mutta lopulta nimeksi valittiin Kinoston johtajan Väinö Mäkelän keksimä Kino Kuvakukko.

Avajaisesityksessä 24.9.1939 Kuvakukossa esitettiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä, sekä nähtiin katsauskuva Saksan ja Puolan sodasta. Uuden elokuvateatterin sisustus, tuolit, kalteva lattia ja akustiikka keräsivät runsaasti kehuja.

Kuvakukon viimeinen kaupallinen elokuva oli Oliver Stonen Platoon- nuoret sotilaat. Teatteri sulki ovensa 14. toukokuuta 1987, mutta avasi ne uudelleen jo saman vuoden joulukuussa, jolloin Kuopion kaupunki oli ostanut Kuvakukon Finnkinolta ja tehnyt siitä kunnallisen Art house- tyylisen elokuvateatterin.

Kartta

Päivitetty: 12.07.2017

Vuorikatu 27
70100 Kuopio
017182470
www.kuvakukko.kuopio.fi

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori