Mualiman Navan Laidalla
Mualiman Navan Laidalla

Mualiman Navan Laidalla

Mualiman Navan Laidalla -juttusarjassa esitellään ihmisiä Mualiman Navalta ja sen laidoilta. Voit seurata juttusarjaa myös Kuopion torin Facebookissa sekä Instagramissa.

***


Osa 1: Salla

"Kyllä se on leppoisa torifiilis mikä tuo torille. Täällä tulee käytyä useamman kerran viikossa. Mieleenpainuvimpia hetkiä ovat kansanjuhlat, kuten Iivon kultajuhlat toissakeväänä. Silloin keräännyttiin torille kuten lausahdus 'torilla tavataan' kuuluu."

***


Osa 2: Jani

”Tämä on jo seitsemäs kertani Kuopiorockissa. Nyt lähdettiin pojan kanssa rokkiin, ja mennään katsomaan ainakin Ville Valoa & Agentsia. Kuopiorockista tekee erityisen se, että tapahtuma järjestetään hienolla paikalla Väinölänniemessä ja se on nimensä veroisesti rock-painoitteinen festari esiintyjäkattaukseltaan. Ei muuta kuin rokkia ja rakkautta!”

***


Osa 3: Jukka

"Pikkupojasta asti olen käynyt torilla. Nykyään käyn keskustassa päivittäin, sillä olen osakkaana Kirjakauppa Rosebudissa, joka sijaitsee Kauppahallissa. Kesällä on mukava käydä kannustamassa KuPS:ia sekä pelaamassa frisbeegolfia Huuhanmetsässä. Kauneinta Kuopiossa on sataman alue sekä luonto. Rantaa on lähellä joka puolella, minkä vuoksi Kuopio tuntuu kuin saarelta."

***


Osa 4: Isla

"Löysin hienon keppihevosen torin suurkirppikseltä kolmella eurolla. Olen kyllä käynyt ratsastamassa ihan oikealla ponilla ja hevosellakin. Kesällä on parasta olla kotona Kuopiossa Diego-koiran ja kavereiden kanssa, mutta odotan jo innolla syksyä, jolloin aloitan 2. luokan."

***


Osa 5: Riku

”Missä sitä savolaispoika muuallakaan asuisi kuin Kuopiossa! Tämä on nyt neljäs kesäni Salmetar-laivan päällikkönä, mutta vesillä on tullut liikuttua jo 40 vuotta. Risteilykausi Salmettarella vie kesästä kuusi viikkoa, mutta vesillä kyllä viihtyy. Haaveissa olisikin hankkia oma vene.”

***


Osa 6: Anu

”Toriletut ja -kahvit ovat mieleenpainuvia hetkiä täällä! Nyt olen vain ohikulkumatkalla katsomaan, onko sisustuskauppa auki, mutta käyn torilla kyllä silloin tällöin, esimerkiksi siskoni kanssa. Kuopiossa on muitakin hienoja alueita, kuten satama sekä Saaristokaupunki. Ne ovat myös kauniita kohteita valokuvata. Tänä kesänä yhdistänkin sekä kesätöitä että lomailua!”

***


Osa 7: Simo
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
”Töistä olen menossa kotiin päin – kesälomani alkoi juuri! Suunnitelmissa on lähteä lomareissulle Wieniin sekä Flow Festivaaleille Helsinkiin. Kuopiossakin tulee vietettyä lomaa, ja parasta täällä on kesäiset tapahtumat, läheiset vesistöt sekä uusi Saana. Sataman alue on myös yksi suosikeistani."

***


Osa 8: Sari
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
”Savolainen kulttuuri on kyllä mielenkiintoista. Vakiokirppistelyn lisäksi käyn torilla viikottain, ja hankinkin marjoja ja vihanneksia juuri täältä. Torilla oli ennen hiljaisempaa, mutta nykyään vilkkaampaa! Lisäksi Kuopioon tullut Saana on hieno. Muita miellyttäviä paikkoja täällä ovat esimerkiksi oma ”Vänärimme” sekä satama. Vaikka töitä riittää tänä kesänä, viikonloput mökillä Karttulassa rentouttavat - työtkin hoituvat sieltä käsin netin välityksellä!”

***


Osa 9: Roosa
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
”Keskustassa tulee käytyä usein kavereiden kanssa kahvilla. Coffee House on suosikkimme. Tykkään myös käydä pääkirjastossa lainaamassa runokirjoja. Kuopiossa on parasta kesäinen fiilis torilla ja iloiset ihmiset. Nyt tulin suurkirppikselle myymään astioita, joista mummoni halusi luopua. Lämpimän päivän päätteeksi ajattelin mennä mökille Vehmeriin vilvoittelemaan ja uimaan!”
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
***


Osa 10: Sami
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
"Viime syksynä osallistuin puolimaratonille, jonka reitti kulki torin läpi. Tänäänkin tulin juosten tänne torille, ja aion vielä jatkaa lenkkiä takaisin kotiin Männistöön! Perheen kanssa tulee käytyä Kuopion torilla täällä vallitsevan tunnelman takia, ja tietysti Irene Partasen lihisten."

***

⠀⠀⠀⠀
  Osa 11: Erkki
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
”Kesä on mennyt kerrostaloelämiseen totuttelemisessa, mutta muutama viikko takaperin vuokrattiin mökki ja vietettiin siellä aikaa. Vuodesta 1956 lähtien Kuopion torilla on tullut käytyä useita kertoja viikossa, joten monenlaisia kohtaamisia on mahtunut siihen kyllä mukaan! Kohta ollaan menossa tyttären perheen kanssa syömään tänne keskustaan.”

***


Osa 12: Momena
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
”Torilla tulee vierailtua muutaman kerran viikossa. Kolmen vuoden aikana Kuopiossa parhaiksi asioiksi ovat osoittautuneet hyvä ravintolatarjonta, kuten suosikkini Amarillo, sekä hieno luonto. Esimerkkejä tästä ovat Puijo, Valkeisenlampi ja viihtyisä Konttila. Kesän suunnitelmiini kuuluu myös viikon matka Dubliniin, Irlantiin.

***


Osa 13: Janne & Aarni & Kerttu & Teemu & Päivi & Viivi-koira
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
”Tultiin viettämään kesäpäivää tänne Hapelähteenpuistoon. Tämä on ensimmäinen kertamme täällä puistossa, sillä yleensä käymme Sammakkolammella. Kuopio on mukava kasvava savolainen kaupunki, josta löytyy kaikki tarpeellinen, myös lapsille. Kyllä Kuopio tuntuu kodille.”

***Osa 14: Heikki
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
"Soitan enimmäkseen perinteisiä kappaleita ja tanssimusiikkia. Olen kuvannut soittovideoitani YouTubeen, ja niitä on kertynyt sinne jo yli 800. Tapahtumissa on mukava käydä soittamassa, kuten torin suurkirppiksellä. Tykkään käydä myös metsästämässä ja kalastamassa, ja sujuu minulta myös puukolla vuolletut perinnekäsityötkin."

***

Osa 15: Tiina

”Kuopio on sopivan kompakti kaupunki, täällä on helppoa liikkua kävellen ja ihmisiä on aina mukavan paljon liikkeellä. Nyt olen matkalla Männistöön kotiin päin. Kävin marjaostoksilla torilla, ja siellä tuleekin kesällä lähes päivittäin käytyä vaunulenkillä. Keskusta ja tori ovat lähellä sydäntäni, sillä ollaan tavattu mieheni kanssa torin läheisyydessä!”

***Osa 16: Marjukka
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
”Olen juuri tulossa uintiretkeltä, ja poikkesin tänne Kauppahalliin ostamaan kalaa. Yleensä käyn noin kerran viikossa tuoretta kalaa Heikin kalasta. Veljeni on saapumassa Yhdysvalloista vierailulle Kuopioon ystävänsä kanssa ja ajattelinkin tarjota heille savustettua kirjolohta!”

Kartta

Päivitetty: 15.10.2019

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori