Panza
Panza
Panza
Panza
Panza
Panza

Panza

”Meksikolaista savolaisittain”

Ajurinkadulla keskustassa sijaitseva meksikolainen ravintola Panza on neljän kaveruksen perustama yritys. Paluumuuttajina Kuopioon asettuneet Mikko Kemppinen ja Erno Vainanen sekä Joona Kämäräinen ja Paul Karjalainen avasivat Panzan vappuna 2014.

Meksikoista vaikutteita hakeneet, baarimestarin taustat omaavat yrittäjät lupaavat rennon letkeää meininkiä ja toivottavat tervetulleeksi niin lapset kuin vanhuksetkin, koiria unohtamatta. Michelin tähtien ravintolassa työskennelleet kokit loihtivat itsetehtyä, tuoretta mexicolaista ruokaa sekä loistavia drinkkejä. Lisäksi muun muassa oluet tulevat maahantuojalta Meksikosta. Parin kuukauden välein vaihtuvan à la carte-listan lisäksi ravintolassa tarjoillaan lounasta tiistaista perjantaihin 11-14. Lounaan ja à la carten välissä on Väli-Amerikan kulttuuriin kuuluva parin tunnin siesta. Viikonloppuisin asiakkaita viihdyttää DJ ja toisinaan ravintolassa on myös vierailevia esiintyjiä.

Asiakaspalaute on ollut todella positiivista ja vuonna 2015 ravintola palkittiin Glorian Ruoka & Viini lehden nettiäänestyksessä yleisön suosikiksi. Vuoden 2017 keväällä ravintola laajensi toimintaansa Jyväskylään, jonne avattiin Panza pääsiäisenä. Tällä hetkellä Kuopion Panzassa on seitsemän vakituista työntekijää ja neljän hengen kaveriporukka toimii edelleen yrittäjinä. Makumuistot, rento ilmapiiri ja persoonallinen sisustus vetävät ravintolan täyteen ilta toisensa jälkeen ja etenkin viikonloppua pöytävaraus on suositeltavaa.

À la carte:
Ma:   suljettu
Ti-To 16-21:30
Su     suljettu

Baarin puoli palvelee pidempään.
Lounas kesätauolla elokuun puoleenväliin saakka.

Kartta

Päivitetty: 21.02.2020

Aukioloajat

TI16 - 22
KE16 - 22
TO16 - 22
PE11-14 - 17-22
LA14 - 22

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori