Vesilentotaxi
Vesilentotaxi
Vesilentotaxi
Vesilentotaxi
Vesilentotaxi

Vesilentotaxi

Vesilentotaksi on aivan toisenlainen kokemus, kuin mihin olet tottunut. Lennon aikana näet upeat maisemat Kuopion keskustasta, saaristosta ja Puijontornista.

Pertti Hytönen toimii projektipäällikkönä ainutkertaisessa yrityksessä, Vesilentokeskuksessa, jonka pääpaikka sijaitsee Kuopion satamassa. Taksi on ainoa koko Suomessa ja koneella voi tehdä matkoja Kuopion yllä tai lentää minne tahansa päin Suomea. Yritys löytyy Kuopion matkustajasatamasta ja kyytiin voi hypätä katselemaan maisemia 15 minuutin ajan aina kun kone on paikalla, ilman etukäteisvarausta. 15 minuutin lento kaupungin yllä maksaa 65€ / hlö ja kyytin otetaan 1+5 henkilöä.

Yritys on toiminut Kuopion satamssa vuodesta 2012 ja se toimii kahdella Cessna 185 -koneella. Hytösen mukaan parasta työssä on ihmisten kanssa lentäminen ja elämyksien tuottaminen. Jokainen asiakas on ollut tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa. Yrityksen kysyntä on kasvanut vuosivuodelta ja etenkin turistit haluavat kokea elämyksen Kuopion taivaalla. Elämyksiä haluavat myös kokea hääparit, polttariporukat ja synttärisankarit.

Vesilentotaksi toimii kesän ajan, säävarauksella. Yritys avaa ovensa keväällä jäiden lähdettyä ja jatkaa myöhälle syksyyn. Paikka avataan päivittäin 10 aikaan aamulla ja se on auki iltaan asti.

Kuopiossa järjestetään myös vuosittain vesilentokoneiden kokoontumisajot - Vesj'tasotus, joka on valittu Suomen parhaaksi vesilentokonetapahtumaksi. Vuonna 2017 oli neljäs kerta ja siitä on muodostunut jo perinne.


Lähde lentämään!

Kartta

Päivitetty: 12.03.2020

Päivitämme tarjouksia ja tietoa tapahtumista Facebookiin. #kuopiontori